BOTEV LUC YANTRA 3Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС наложи тежки санкции на следващия съперник на „Янтра Габрово“ в първенството на Северозападната „В“ АФГ - „Ботев“ (Луковит). Двама футболисти „изгоряха“ за по година, а треньорите на тима отнесоха наказания за по 5 мача.

Причина за решението на ДК е прекратения мач с „Ботев 2008“ от Козлодуй в изминалия 21-ви кръг. Срещата приключи в 78-ата минута при 1:1, след масов бой. Вратарят на гостите Ивайло Върганов фаулирал съперник, а двама играчи на домакините – Милен Тонев Иванов и Иван Ангелов Иванов, му се нахвърлили. Съдията Никола Атанасов от В. Търново вдигнал червени картони и на тримата, но тогава местните фенове нахлули на терена и се стигнало до масово меле и удари по съдии, гости и членовете на козлодуйския щаб.

Днес дисциплинарната комисия към ЗС на БФС във В. Търново разгледа на свое заседание докладите на длъжностните лица и наложи съответните наказания. Милен Тонев Иванов и Иван Ангелов Иванов са извадени от футбола за по 1 година, по чл. 25 от Дисциплинарния правилник. Санкционирани са и двамата треньори на „Ботев“ (Луковит). Старши треньорът Ивайло Петков е лишен от правото да изпълнява функциите си за 5 мача и глобен с 500 лв. съгласно чл. 34, т.4 от правилника. Същото наказание е наложено и на помощника му Цветан Данов. ФК „Ботев“ (Луковит) е лишен от домакинство за 3 мача и е глобен с 1875 лв. съгласно чл.37, ал.1, т.В и чл. 16, ал.3 ал. 4 т.1 от Дисциплинарния правилник на БФС.

„Ботев“ (Луковит) ще гостува в неделя на стадион „Христо Ботев“. Мачът от 22-я кръг на първенството е с начален час 18. „Янтра Габрово“ има да си връща на този съперник, след като загуби през есента в Луковит с 0:4.

Copyright © ФК „Янтра Габрово“

Всяко ползване, възпроизвеждане, промяна, изложба и т.н. на информацията в сайта или на част от нея без разрешението на нейните автори, е забранено и се преследва от Закона. В случай на ползване на такава, ползвателят е длъжен да цитира първоизточника или да постави линк към WWW.FCYANTRAGABROVO.COM