YANTRA OTBOR 2015Мъжкият отбор на „Янтра Габрово“ завърши на 14-та позиция първенството в Северозападната „В“ АФГ и в следващите дни ще очаква да разбере дали запазва мястото си в третия футболен ешелон. В последния кръг габровският тим направи равенство 1:1 като гост на „Севлиево“ и завърши първенството с актив от 29 точки. Пламен Кожухаров изведе „Янтра Габрово“ напред още в 11-та минута, но десетина минути преди края Добри Петров възстанови равенството.

Сега оставането на „Янтра Габрово“ зависи от съдбата на „Спартак“ (Плевен), който финишира на 13-то място в „Б“ група. Плевенчани пък от своя страна очакват развоя на казуса „Литекс“. По правилник те са аут от "Б" група, но „Случаят  Литекс" тотално обърква нещата. Както е известно, първият тим на ловчанлии бе изхвърлен от "А" група и от следващия сезон по правилник трябва да се подвизава във втория ешелон. Това автоматично води до изпадане на втория отбор на „Литекс“ от "Б" група, което пък води до спасение на 13-ия в класирането – „Спартак“ (Плевен). Ако обаче първият тим на "Литекс" бъде върнат в "А" група, то вторият отбор на ловчанлии, който заема 5-о място в класирането, остава в "Б" група и така изпада 13-я в класирането. Тоест съдбата на последния изпадащ от "Б" група и тази на „Янтра Габрово“, зависи от тази на „Литекс“. 

Copyright © ФК „Янтра Габрово“

Всяко ползване, възпроизвеждане, промяна, изложба и т.н. на информацията в сайта или на част от нея без разрешението на нейните автори, е забранено и се преследва от Закона. В случай на ползване на такава, ползвателят е длъжен да цитира първоизточника или да постави линк към WWW.FCYANTRAGABROVO.COM